Er der blokeringer i dit energisystem ?

Meridian systemet har sin oprindelse i den kinesiske akupunkturlære, og er baseret på kinesernes observationer af sygdomme og deres behandlinger. Meridianbaner er en slags kanaler for energistrømninger. Disse strømninger har stor betydning for vores velbefindende, idet de fordeler den livsvigtige livsenergien Ki (eller Chi) rundt i kroppen. Balance i denne energistrømning resulterer i psykisk og fysisk velvære. Mens blokeringer i denne strømning fører til forskellige former for sygdom og ubehag. Meridian energien er faktisk ikke kun en strømning i vores krop, men faktisk et felt, så derfor findes denne energi også i vores aura. Mange moderne healingssystemer er i virkeligheden grundlagt ud fra denne akupunktur viden.

Mennesket har i alt 14 meridianer, hvoraf 10 er opkaldt efter det organ meridianen løber igennem. Vi nævner her de 14 meridianer, uden at gå nærmere i dybden med dem: Central Meridianen, Guvernør Meridianen, Mave Meridianen, Milt Meridianen, Hjerte Meridianen, Tyndtarms Meridianen, Blære Meridianen, Nyre Meridianen, Cirkulation-Sex Meridianen, Tredobbelt Varmer Meridian, Galdeblære Meridianen, Lever Meridianen, Lunge Meridianen og Tyktarms Meridianen.

Blokringer i meridian systemet kan afbalanceres på forskelligvis. Bla. ved hjælp af meridian massage, meridian strygning, massage af lymfepunkterne, yoga, Chi Gong mm. Langs meridianerne ligger forskellige punkter, som benyttes bla. i akupunktur, zoneterapi og TFT. Disse punkter kan også med fordel bruges til at regulere energisystemet, fjerne blokeringer og dermed skabe balance i energisystemet.

Dette er dog en symptom løsning. Det vil sige hvis vi ikke samtidig har fokus på den bagved liggende årsag (følelser og tankemønstre) til disse blokeringer, vil denne blokering vende tilbage. Igen er det altså vigtigt at behandle på kroppen som en helhed og tage alle aspekter frem i lyset.

En af de største grunde til energi blokeringer er faktisk energi spild! Dvs. områder i vores liv hvor vi anvender vores energi på en egoistisk måde, der udelukkende tilfredsstiller et behov uden at skabe en udviklingsproces. (eksempelvis afhængigheds forhold). Igen er en helheds forståelse af krop, sind og sjæl nødvendig for at leve i harmoni.

Klik her hvis du ønsker at se en fin lille animation af alle meridianbanernes placering.