Hvem ved bedst – din hjerne eller din krop?

Vi er hele vores liv blevet belært om hvad der er sundt og hvad der er skadeligt. Ofte bliver vi kraftigt opfordret til at ændre på vores opfattelse, fordi der dukker nye undersøgelser op, som nu fortæller noget helt andet. Vi kender det vel især i forhold til kostvaner, hvor vi oplever igen og igen, at skulle forholde os til nye regler om, hvad der er sundt eller usundt for vores krop.

Men hvordan vil det se ud, hvis vi skifter alle forskernes undersøgelser, alle medicinalindustriens anvisninger og alle mediernes nye trends ud med ganske enkelt at lytte til vores egen intelligente krop og dens behov? Hvordan vil det se ud, hvis vi går væk fra alt det kunstigt fremstillede og tilbage til det naturlige?

Vores krop ER intelligent, det må vi ikke være i tvivl om, den ved hvad den har brug for og prøver på bedste vis at fortælle os det – spørgsmålet er: Lytter vi? Kroppen er, på måder vi slet ikke kan forestille os, i stand til at restituere sig selv, og overleve det mest utrolige. Brækker vi en arm, heler kroppen sig selv. Får vi et sår, heler kroppen og såret lukkes. Udsættes vi for traumatiserende oplevelser formår kroppen at fortrænge det, så vi kan overleve her og nu. Bliver vi ramt af virus udvikler kroppen resistens, så den ikke bliver ramt igen. Indtager vi kemi/giftstoffer, bl.a. via junkfood indkapsles og udskilles de. Listen kunne fortsætte i al uendelighed.

Vi udsætter den dagligt for mere kemi end, du formentlig forestiller dig, gennem alt hvad vi indtager, alt hvad vi påfører huden, alt hvad vi indånder inde og ude, alle former for stråling, stress, fortravlethed, energi dræbende relationer, opslidende jobs og usunde tanker. Alt sammen en enorm daglig belastning for vores krop. Trods det arbejder den på højtryk døgnets 24 timer for at bevare balance og sundhed. Den forarbejder, fordøjer, udrenser, udskiller, sorterer, opbygger, nedbryder – den gør alt hvad der skal til, for at den (cellerne) og dermed du overlever.

Men til tider bliver denne process en næsten umulig opgave. Kroppen siger fra igen og igen, men vi lytter oftest ikke, før det bliver alvorligt eller måske for sent. Vi brokker os når vi bliver syge, og starter en “kamp” mod kroppen hvor vi tilfører den yderligere giftstoffer i form af smertestillende og andre symptom dæmpende midler. Hvorfor lytter vi ikke til dens intelligens, når den fortæller noget er galt? Hvorfor giver vi den ikke en dags hvile eller bedre og nærende kost, hvis det er det den beder om? Hvorfor bliver vi ved med at tro, vi kan fortsætte med 200 km/t i vores stressende og opslidende karriere liv og stadig være raske? Hvorfor lytter vi ikke til intelligensen bag sygdommen, hvad det er kroppen reagerer så voldsomt på, og hvad er det den prøver at fortælle?

Hvis vi behandler kroppen intelligent, vil vi opleve, hvor fortryllende det er, at samarbejde med en intelligens der er langt højere udviklet, end vores hjerne nogensinde bliver. Og vores liv vil for alvor forandre sig.

Er tiden kommet for dig, til at lære din krops intelligens at kende?